Jurt_head_cirkler_gif

Mongolske Jurter

Vores jurter er mere end et telt. Det er bæredygtig og alternativ beboelse. Et 'tinyhouse' som passer perfekt til det nordiske klima. Gennem mange års udvikling og testning er vi nået frem til de bedste materialer og design. Jurten er ideel til børnehaver, skovbørnehaver, udflytterbørnehaver, gæstehus, kolonihave eller måske  som sommerhus. Med en jurt kommer du tættere på naturen i komfortable og trygge rammer.

En jurt kan bruges til mange formål, og opfylde mange behov. Den runde form og den smukke konstruktion giver en helt speciel oplevelse af rum og samvær. Der er rigtig mange anvendelses- indretnings- og designmuligheder. Skriv til os via kontaktformularen og fortæl os om din idé, så finder vi en løsning, der passer til dig og dine behov.

Jurtens produktion tager ca. 10 - 16 uger (fra modtagelsen af betaling). Produktionstiden er afhængig af hvor travlt der er på værkstedet og disponibel af materialerne.

Tryk evt. på linket, for at downloade telt-brochuren -> -> Teltbrochure_2020_pdf.pdfDownload prislisten her -> Jurter_prisoversigt_allepriser_nov22.pdf


Jurter tilbehør

Download prislisten her ->Jurter_prisoversigt_allepriser_nov22.pdf

Kundens ansvar

Vi hjælper og vejleder med at sætte jurten op. Selve arbejdsprocessen står køber for, men fra Eagleroad kommer vi ud og vejleder i processen. Det er kundens ansvar at stille op med et stærkt team (minimum 6 - 8 stærke personer, og hvoraf mindst én har håndværker-erfaring) på selve opsættelsesdagen.

Opsætningsprocessens varighed afhænger af jurtens størrelse samt antal vinduer og døre som skal monteres.  Der findes nemlig ingen skriftlig vejledning til opsætningen, da det afhænger af, hvordan du designer din nye jurt. Eagleroad sikrer, at opsætningen bliver udført korrekt, og at du får de nødvendige informationer om vedligeholdelse.

Vi tillader os dog at tillægge befordring efter statens takst. Vi kan naturligvis også forestå hele opsætningen. Da aftales en fast pris for monteringen, afhængig af jurtens størrelse og omfang.

Det er kundens eget ansvar at få gen-imprægneret dugen hvert år. Særligt i syningerne.

Imprægnering til jurt dugen kan købes hos Eagleroad
Stof: Sunbrella (levering ca. før juni 2022). Middel: TexAktiv Guard som kommer i 5 L dunke. Prisen for 5 L er kr. 1.000,- inkl.moms

Stof: Yurtessa. Middel: Imperacryl som kommer i 5 L dunke. Prisen for 5 L er kr. 1.450,-
Priserne er inkl. moms, men ekskl. levring fra Eagleroad. Afhentning er muligt efter aftale. 

Træværket skal også behandles - dette er dog kun nødvendigt hvert 2. år. 

Ang. gulv og varmekilde
Vi tilbyder råd og vejledning til gulvlægning, som ikke er inkluderet i standard-prisen. Det er varmekilde heller ikke, men  Eagleroad vejleder i indsættelse af skorstensgennemgang, så vi sikrer produkt, kvalitet og sikkerhed. Skorsten og brændeovn skal anmeldes hos en autoriseret skorstensfejer ved ibrugtagning.
Brændeovn kan også tilvælges efterfølgende, men det kræver en brændeovns-gennemgang og vejledning i montering. 
Sørg for at købe en brændeovn der ikke er for stor ifht. opvarmning af kvm. Jurten varmes hurtigt op, og er brændeovnen for stor, så bliver det ikke rart at være i jurten.

Vi kan anbefale Jysk Pejsecenter,  de kender til de særlige omstændigheder omkring  jurt.Forberedelse og opsætningsprocessen

For at alle får den bedste oplevelse ved opsætning af jurten, bedes I sørge for at følgende er i orden, inden vi ankommer med jurten:

 • Ved levering, er det vigtigt at der er to stærke personer til stede, som kan løfte jurt, vinduer og døre ind.  Eagleroad oplyser leveringsdato og ca. tidspunkt for levering. Chaufføren ringer ca. en time før. 
 • Sørge for at gulvplatformen er færdig i de anviste mål. Gulvet skal være præcis samme diameter som den bestilte jurt. 
 • Der skal gerne være 1,5 m friplads rundt om selve jurten.
 • At der ikke er høje træer eller gren, der stikker indover jurtens område.
 • At der er minimum 6-8 stærke folk, der kan løfte tungt og hjælpe til. Disse hjælpere skal kunne være til rådighed fra start til slut. Mindst én af disse hjælpere skal være uddannet håndværker - gerne tømre eller lignende. 
 • At I har 3-4 wienerstiger klar, som kan nå op i ca. 3,5 m højde (tagkanten), hvor vi skal fordele og trække isolering og dug pænt på plads. Er dette ikke muligt at anskaffe, kontakt da gerne Eagleroad inden. I skal også sørge for at skaffe et lille bord til at stille værktøj på.
 • Derudover skal I skaffe et stillads, som skal være så bredt, at der kan stå 3 personer på det (dog max 130 cm bredt til opsætning af skylight på 136 cm. Skylight på 196 cm kræver et stillads,  hvor bredden er ca. 180 cm.)
 • I er indforståede med, at vi fra Eagleroad som udgangspunkt blot vejleder under opsætning. Vores ønske er, at I får en god start med jeres jurt, samt at den bliver korrekt sat op. De tunge løft må I være indstillet på selv at tage. 

OBS: Såfremt kunden ikke som aftalt efterlever vores aftale, forbeholder vi os retten til at udskyde opsættelsen.  Ligeledes tager vi forbehold for vejrforhold, da dette kan udsætte opsætningen.

Du kan downloade handelsbetingelser ifbm. køb af jurt her: Handelsebetingelser_jurt_pdf.pdf

Standard jurten indeholder:

 • Udvendig beklædning, som bl.a. kan købes i disse farver -> Jurt farver
 • Vægkonstruktion 160 cm
 • Tagkonstruktion
 • Dørramme til forhæng 
 • Diverse opsætningsudstyr
 • Traditionel krone med PVC-cover ( der kan tilvælges andre skylights)

Standard krone

Jurten leveres i stærke kanvasposer og sække.

Under tilbehør finder du priser på døre, vinduer og andre muligheder,
for at sætte dit eget præg på jurten og designe den efter dit eget behov.

Leveres direkte til modtageradresse fra vores produktion.


Standard jurten indeholder IKKE:

 • Vinduer og døre (kan tilkøbes)

 • Isolering (kan tilkøbes)

 • Skorstens-gennemgang, EU-godkendt (kan tilkøbes)

 • Gulv og platform/fundament (står kunden selv for. Ealgeroad tilbyder vejledning)

 • Varmekilde f.eks. brændeovn (står kunden selv for. Ealgeroad tilbyder vejledning)

 • Opsætning (kan tilkøbes, bemærk kørepenge vil blive tillagt)


En mongolsk jurt består af
 en udvendig beklædning, trækonstruktion og indvendig beklædning.
Konstruktionen er af ubehandlet lærketræ. Teltdugen til jurtens udvendige beklædning er lavet af et åndbart 100% akryl materiale, 320g/m2 med stor slidstyrke og lang holdbarhed. Akryl har længere levetid end kanvas og er vejrbestandig. Åndbart materiale sikrer, at indeklimaet er behageligt. Inderdugen består af 300g/m2, imprægneret mod vand og skimmel. Det er muligt at bestille brandhæmmende dug (både udvendig og indvendig), her vil der tillægges en merpris.  

Isoleringen (som kan tilvælges) er 1200g/m2, 8 mm tyk filtet og valket uld. Ideelt til helårsbrug i det nordiske klima. Normalt er 1 lag isolering nok til helårsbrug, men jurten kan, efter behov, eftermonteres med to lag isolering. Vi anbefaler at påmontere solcelledrevet ventilation eller at installere en affugter, som dem man vanligt bruger i sommerhuse, kældre og kolonihaver. Det sikrer, at jurten har et godt indeklima og ventileres, når den står ubrugt.

Det traditionelle design og den æstetiske konstruktion er som den oprindelige og originale Mongolske Jurt, men du får flere muligheder for komfort i form af gennemtestede kvalitetsmaterialer og flere valgmuligheder i designet: f.eks. at to eller flere jurter kan sættes sammen, fransk dør, termovinduer, skylight tagkuppel m.m. Derudover er der mulighed for at sætte skillevægge op, lave plankegulv og meget mere. Du kan designe din egen jurt efter dit behov.

Skal du blot bruge en sommermodel kan kanvas bruges som udvendig beklædning.  Brug kontaktformularen og få et uforpligtende tilbud  på en sommerjurt.

Se betalings- og leveringsbetingelser

Kom indenfor - se denne skønne video om jurten

Flere billeder af vores flotte jurter...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se her en video af kronen - toppen af jurten ->

Kursuskalender Se teltoversigten Tipier

Hej! Kan vi hjælpe dig med noget vedr. jurter? 

Tak for din henvendelse! Vi kontakter dig snarest. Mh. Johanne, Eagleroad