Tipi_head_cirkler_gif

Tipier

Vi sælger tipier af meget høj kvalitet. Vi har mere end 27-års erfaring med tipier. Vi tilbyder også  levering og hjælp til opsætning. Vores priser er rimelige.

Tipien er et fantastisk samlingssted for dig, som vil være i naturen, tænde bål, høre naturens lyde og få en dejlig jordforbindelse.

Vores tipier produceres af god kvalitetskanvas og leveres i forskellige stoftykkelser, der alle er imprægneret mod vand, skimmel og råd. Stofkvalitet og materialevalg er tilpasset det nordiske klima.

Tipiens design er fra South Dakota, brugt af Lakota indianerne. Det betyder, at tipiens grundform er oval, hvilket har den fordel at bålpladsen er midt i tipien og direkte under røgflapperne.

Alle vores tipier leveres med kraftige stropper til fastgørelse på pløkkerne. Tipidugen kan også fås med det gamle kuglesystem til fastgørelse i stedet for stropper, det er billigere, men anbefales ikke.

Der medfølger skriftlig vejledning til opsætning. Prislisten nedenfor er med forbehold for ændringer og prisregulering.

En komplet tipi består af: Tipi-dug, indertelt, nåle, tipi-pløkker, indertelt-pløkker, dør, 2 dørstænger & pæl til fæstning af røgflappe-snører og reb. Tipien leveres i stærke bomuldsposer.

Tryk evt. på linket, for at downloade telt-brochuren -> -> Teltbrochure_2020_pdf.pdf

Se betalings- & leveringsbetingelser

Prisoversigt tipi

Download prislisten -> Tipier_prisoversigt_2022_ny.pdf

Forberedelse og opsætningsprocessen

For at alle får den bedste oplevelse ved opsætning af tipi, bedes I sørge for at følgende er i orden, inden vi ankommer med tipien:

  • Sørge for at pladsen hvor tipien skal stå er rimelig plan. Der skal altså ryddes for stubbe,  sten, krat, legeredskaber, borde, bænke osv.
  • At diameteren hvor tipien skal stå ikke består af sand, grus eller ny-opgravet jord. Pløkkerne skal kunne hamres i fast jord.
  • At der ikke er høje træer der kan gøre det svært at bevæge os rundt med de lange stænger og i fuld højde.
  • Der skal gerne være 1,5 - 2 m friplads rundt om selve tipien (Diameter + 1,5 m til hver side).
  • At tipistængerne (hvis de ikke er leveret af Eagleroad på trailer) ligger samlet, og er klar ved siden af placeringen af tippien. Hver stang skal ligger synkront med bunden i samme retning, og lagt så vi kan se deres længde (må ikke ligge forskudte).
  • At der er 4-5 stærke folk der kan løfte tungt. Disse hjælpere skal kunne være til rådighed 2,5 – 3 timer den dag vi aftaler opsætning. Ved Ø: 8 og 9 meter kræver det minimum 6-7 stærke personer, som kan klare tunge løft og være til rådighed under hele opsætningens varighed (ca. 3 timer). Hjælperne skal gerne komme i praktisk tøj, som må blive beskidt. Ordentlig fodtøj er også vigtigt.
  • At I har en Wienerstige klar, som kan nå op i ca. 4 m højde. Er dette ikke muligt kontakt da gerne Eagleroad inden.
  • I er indforståede med, at vi fra Eagleroad som udgangspunkt blot vejleder under opsætning. Dette er for at I får en god start med jeres tipi, samt at den bliver korrekt sat op. De tunge løft må I være indstillet på at tage. 
  • At en af opsætningshjælperne er oplyst omkring hvor tipien skal stå.
  • Vi anbefaler åbning mod øst, med mindre der er andre hensyn eller foranstaltninger der gør, at det er bedre i en anden retning.

 Bemærk: Ovenstående er til opsætning af en 8 + 9 m tipi.
Hvis det er en mindre tipi, kan vi nøjes med en 2 m stige, og 3 hjælpere. Tidsforbruget er her ca. 2 timer.

Download her vejledning til opsætning af tipi -> -> Tipi_opsætning_pdf.pdf

Herunder er nogle retningslinjer for, hvor stor din tipi skal være for at dække dine behov og ønsker:

Tipi størrelse og behov

Du er velkommen til at kontakte os (se formular nederst), og få en mere uddybende korrespondance vedr. hvilke funktioner tipien skal opfylde for dig.

Her har du en praktisk liste, hvor du kan se tilbehørs-liste, sovepladser og siddepladser ifht. tipi-størrelse:

https://us.simplerousercontent.net/uploads/public/298726/Tippitilbeh_rsliste_jpg.jpg

Vedligeholdelse af tipidug (både indvendig og udvendig)

Alt som står i naturen vil med tiden få patina og tage farve. Der findes mange algetyper som gror i forskellige områder alt efter klima og bevoksning omkring tipien. Materialet tipien er lavet af, er ikke egnet til kemisk rens, da det fjerner imprægneringen, men kan sendes til renseri, hvor den bliver genimprægneret.

Det er særligt i de fugtige måneder - slut august til start april, at dugen får farve fra naturen. Så skal du ikke bruge tipien i disse måneder, anbefaler vi at den tages ned.

I de fugtige måneder synes tipien mere grøn, men vi ser ofte, når solen igen tager fat, at stoffet bliver blegnet og algevæksten stoppes.

En tipi er lavet til at blive brugt opvarmet og holdt bål i. Opvarmningen stopper algevæksten og røgen fra bålet imprægnere stoffet indefra. Dette giver tipien en længere holdbarhed.

Fjern gerne løvtræ omkring tipien, eller andet som udvikler sukkerstoffer til algevæksten.

Hvis du ikke kan leve med at din tipi er grøn pga. alger, kan man vælge at bruge midlet Mosaf, i en MEGET TYND opløsning og spraye det på. OBS: Vi anbefaler det ikke, da stoffet kan blive mørnet og ekstra porøs pga. midlet, og derved lettere kan revne ved opsætning og belastning fra vind og vejr.

Ved brug af kemiske midler til rens af dugen, frafalder Eagleroads garanti.

Er tipien blevet beskidt fra almen brug, så tag en blød børste og varmt vand.

Du kan herefter give dugen ekstra imprægnering (Fabsil eller Nixwax). Ekstra imprægnering kan også hjælpe på mindskning af algevækst.

Det er også muligt at få dugen renset professionelt på renseri. Se
www.teltrens.dk
. Prisen her er ca. 325,- pr. kg. Det kan godt blive en dyr omgang, da en tipi vejer mellem 20 og 40 kg. Dugen kan ikke vaskes i alm. vaskemaskine, da vandet blot preller af pga. imprægnering.

En tipis levetid varierer fra 3 til 20 år afhængig af hvordan, hvor meget og hvor den bliver brugt.

Yderligere anbefalinger:
* Sørg for at holde god plads fri rundt om tipien fra beplantning, således at solen kan nå hele vejen rundt.
* Sørg også for at fjerne græs og blade mellem indertelt og ydertelt, så der er fri passage til luft.
* Sørg for at tipien jævnligt opvarmes, og ikke står i fugtigt område.
* Sørg for at tipien står stramt udspændt (skal indimellem opstrammes), ved at justere pløkker og tipipæle.
* Røgflapperne skal være lukket når du forlader tipien, særligt under blæst.
* Husk at stormsikre din tipi.
* Giv gerne din tipi en ekstra imprægnering inden efteråret sætter ind. Din tipi er imprægneret fra ny, og vi anbefaler genimprægnering én gang om året. Dette kan gøres med en Gardena-sprøjte.

Lige så vel som vi i efteråret tager havemøbler ind og sætter bilen i garage hvis den ikke bruges, så anbefaler vi, du tager tipien ned og opbevarer den et tørt sted. Dette vil forlænge tipiens levetid. Når tipien pakkes sammen, skal den være tør.

Vi håber du må få mange skønne stunder i din tipi.

Så flotte er vores tipier...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej! Har du spørgsmål vedr. din nye tipi?

Tak for din henvendelse - vi kontakter dig snarest! Mh. Johanne, Eagleroad